Skip to main content

Food Diary #1

(At Osaka now)
I think today will be the day that I take you through the food in my life, because I think as you already know or have guessed, eating is pretty much what I live for. Counting calories is the devil for me so instead of eating less, I exercise to burn it all off, hence the start of my morning runs circa when I stopped gymnastics (Who knew working out in the morning would be so delightful?!?! I am officially converted to morning workouts instead of afternoons!). Watching Barefoot Contessa and Drivers, Diners, and Dives for hours on end is a passion (Food Network has always been my favorite channel, hard to guess since I watch so many crime dramas); not saying I am anywhere near being a chef. Funny story, I often helped my mom cook when I was little but always did the chopping. I didn't do much of the flavoring so now I'm left with decent chopping skills but not so much in the taste department. I think we can all say that there is always room for improvement.
 
(大阪に帰ってきてます)
わたしは食べることが生き甲斐といっていいほど食べるの大好きな食いしん坊です。カロリー計算は大嫌いで、ご飯を減らすくらいなら運動を少し長めにやって好きなだけ食べる方がいいです。それと体操の練習がもうないという理由で最近朝ランニングをすることになりました。夕方より朝に運動する方が一日を有意義に過ごせることに気が付き(これは人にもよりますが。。。)続けようと思っています。テレビを観ている時もFood Networkというクッキング番組が立て続けに流れるチャンネルと観ている時が本当に幸せで、特にBarefoot ContessaとDrivers, Diners, and Divesは永遠と観続けても楽しいです(最近Youtubeで動画を発見し、寝る前の時間がこの二つの番組に費やされています。)。
こんなに食べ物に囲まれているのですが、料理が上手と言えるには程遠い状態です。小さい頃お母さんの料理の手伝いをしていたのを思い出しますが、ほとんど包丁を握っていたような気がします。そのおかげ、今は野菜を切ることはわりと得意なのですが、味付けがいまいちです。そんなわたしですが、最近食べ物の写真が多いので、ちょっとづつ紹介していこうと思います。
 
Fresh Fig, Yogurt, Mixed Nuts drizzled with Honey
Getting that healthy kick in during my mid-morning snack.
 
イチジク、ヨーグルト、ミックスド・ナッツ、蜂蜜🍯
おやつの時間をちょっとヘルシーに。
日本はフルーツの値段が高くてなかなか買えないのですが、おばあちゃんの家に帰ってきた時に食べれる時は幸せを感じてます。
 

Lupicia Tea + Vanilla Cookies
Fancy tea time with the flavorful Peach Oolong Tea. I read somewhere the British people dip their cookies in tea? I hope I'm correct but I did it anyway and it was delicious.
 
Lupicia Tea + バニラクッキー
ちょっとオシャレなお茶とクッキーをおばあちゃんが出してくれました。イギリスではお茶にクッキーをつけて食べるということをどこかで読んだのですが、試してみたら美味しかったです!アメリカではチョコチップクッキーを牛乳につけて食べる習慣がありますが、また違うオシャレな発想だなと思いました。
 


Daily Green Smoothie
I introduced Grandma to smoothies and she really liked them so we've been making it daily for breakfast. This one has kiwi, banana, spinach, broccoli, carrots, a spash of milk and a drizzle of honey - we measured how much fruits and vegetables we were intaking from this juice and it was a pretty impressive 200g! (Daily recommended intake is 400g)
 
グリーンスムージー
おばあちゃんにスムージーを作ったところ、気に入ってくれたので毎日作って2人で飲んでます。今日のはキウイ、バナナ、ほうれん草、ブロッコリー、梨、人参、牛乳、はちみつが入っていて、野菜とフルーツが合計でなんと200グラムもありました。驚きです。


Tempura
Tempura craving satisfied with Grandma's homemade mix of shrimp, sweet potatos, eggplants, green peppers, green peas, and onion and carrots Kakiage.

天ぷら
さつまいもの天ぷらがずっと食べたいと思っていたことをおばあちゃんに言ったら、天ぷらを作ってくれました。エビ、さつまいも、ナス、サヤエンドウ、かき揚げ。作りながら食べるというとても楽しくて、幸せな夜ご飯でした。




今日はここまで!

Talk soon!


Comments

  1. 食べてる時のあゆちゃんは幸せそう、それを食べてもらう私も幸せ、という幸せづくしです。

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

アップするの忘れてたちょっと前の

今日は用事でOpéraの方に行ってきました。いつもならちょっと早く出て、散歩しながら行こうかなとも思うのですが、今日はたまたま大雨。傘の上手な使い方をいまいち理解していないというか下手なわたしは、正直さしていてあまり意味がなかった様な気がします。笑 さすがに歩くのはちょっと大変だなと思ったので、今回はメトロⓂ️を使うことにしました。 帰りにも少しだけ入ったGalerie Lafayetteを一周してきました。高級ブランドがたくさんあり、さすがに買い物はできませんでしたが、見ているだけでも楽しい空間でした。靴のコーナーを撮り忘れてしまったことがちょっと悔しいです。ちょっと変わった形や色のものからクラシックな形のものまでたくさんあって、モール全体をわたしのウォークインクローゼットにしたいくらいでした。



前回入れなかったユニクロ。 ちょ〜オシャレでした。 お店のレイアウト、ディスプレー全てがなんだか高級感たっぷりでした。 値段も日本より少し高め?のような気もしました。


じゃまた。

Tokyo Career Forum

Saturday:
There are days when it is just not my day. Today's that day.
I literally spent all morning lying down catching up on Vlogmas videos and then sitting down at the library reading document after document for my thesis...like I could not have been more mute and yet I feel absolutely drained. And I had actually intended to write a few pages for my thesis but I have absolutely no motivation and ended up doing the "easy stuff" and just collected data.

On a brighter note, I finally got a haircut. My reason for liking to have shorter hair in the winter is quite simple: I hate having my hair get static-y after wrapping it around with my scarf. Japan has this wonderful opportunity to be a "Cut Model" and get a haircut for maybe a fourth or a fifth of the original price. Basically, trainees or assistants of the salons practice different styles on you and maybe snap a few before and after photos. Some people prefer to have their hair done by professionals but ho…

Exploring Paris Solo

One of the reasons why I really love Paris is that it's a great place to be for soloist like me. I prefer wandering alone at my own pace, although having company is great as well. Either way, exploring a city alone has really allowed me to get in touch with myself and make my own discoveries and meet new people. It was just one of those days when my insides were nudging me to get out and that is exactly what I did.
パリが好きな大きな理由の1つが1人でも街を楽しむことができることです。他の人と探検するのもいいですが、1人だからこそ自分のペースでじっくり楽しめたり、美術家で面白いおじいちゃんと話が盛り上がったりすなど新しい出会いがあるんだな、とこの街にに来て改めて思うようになりました。
I've always wanted to brunch at Angelina and thought, why not just go? I took a trip down to Rue Rivoli and ordered the brunch best. Aaaaa the famous chocolat chaud was just as smooth and decadent as I had heard it was. It was like drinking a melted chocolate bar. (*all of my photos showed up yellow, I don't know why but please overlook it)
そんなわたしですが、ある日とりあえず外に出たいと思い、ほとんどノープランの1日を過ごしました。ずっと前からAngelinaでブランチをしたいなと思っていたので、まずはそこに行くことにし…