Skip to main content

River Cafe

Hello!
So one of the things on my Bucket list in France was to dine at a fancy restaurant. I went along with some girls from the restaurant I work at to River Café, located  south of Paris in the Ile de France region. One of the girls actually worked here before switching to the current restaurant and she was the one that planned this trip for us. It's not a Michelin Star diner but it's a lovely place that serves fancy and elegant course meals at a price a bit higher than average all with a selection of wine.

こんにちは!
ついこの間、バイトのお友達とパリ郊外にあるRiver Caféというレストランでご飯を食べてきました。友達の1人が今一緒に働いているレストランの前にこのRiver Caféで働いていたということで誘ってくれました。星付きではないのですが、少し高めの値段で、とてもオシャレで美味しいコースメニューを食べるこよができました。いろんなお話もできてとても楽しい時間でした。


I apologize for taking this photo from the internet but this is the interior. The name River Café comes from the fact that the restaurant is actually a big boat resting on the Seine River.

インターネットからとった写真で申し訳ないのですが、中はこんな感じでした。なぜRiverというレストランかというと、川に浮いている船自体がこのようにレストランに改造されているからです。


I had Salmon Tataki for my entree. The generous slices were so rich in flavor yet they were light on the stomach and vey appetizing.
My friend chose a bottle of wine for us and wow it was nothing like the 3 euro bottles I buy at the grocery store. I mean obviously, but I felt like I was really in for A treat.

前菜のサーモンのタタキ。
とても贅沢に一枚一枚切られていて、しかもとても身がしっかりしていながらさっぱりとしていました。
ワインは友達が選んでくれました。
スーパーの3ユーロのものとは比べもののならない美味しさでした。そりゃそうですよね。。。



My Pavé de gigot was a beef steak with some sautéed vegetables. This was another big delicious plate of flavors. I couldn't put my knife and fork down. 

メインのPavé de gigot。
日本語が分からない。。。
とりあえず牛肉の部類だそうです。
しっかりとしたお肉だったのですが、周りに野菜のソテーみたいなものも盛り付けてあって、これもまたサッパリとした一品でした。


And lastly, cheesecake for dessert. No surprise there haha.
This one was a bit on the soufflé side but extremely rich at the same time. I'm pretty sure the créme they used was a little different from the ones I've had in the past. Obviously they're using a French one but it just tasted different and I really liked it. The fact that j can't pinpoint it is bothering me...

デザートとチーズケーキ。
どこで食べてもチーズケーキには裏切らない美味しさがあります。
食べてると本当に幸せです。
このチーズケーキはスフレのようにふわふわした食感があるのですが、同時にとても濃厚で、生クリームが違うなって思いました。
え、なに言ってんの?と思うかもしれませんが、多分フランスの生クリームが今まで食べたのと少し違うんだろうと思います。
とりあえず美味しかったです。


Cheers to many more amazing meals!

Comments

  1. お洒落なお店だこと、お口がどんどん肥えますね。写真を送りながらそろそろチーズケーキが出てくるよ と思っていたらやっぱり です。
    お勉強がこれから追い込みに入っていくと思うけど、パリのお土産を狩俣さんと千倉さんに1つづつ欲しいと思います。小さい物でいいので気をつけて見ていて下さい。1000円くらいではないでしょうね。フランスやもんね。

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

アップするの忘れてたちょっと前の

今日は用事でOpéraの方に行ってきました。いつもならちょっと早く出て、散歩しながら行こうかなとも思うのですが、今日はたまたま大雨。傘の上手な使い方をいまいち理解していないというか下手なわたしは、正直さしていてあまり意味がなかった様な気がします。笑 さすがに歩くのはちょっと大変だなと思ったので、今回はメトロⓂ️を使うことにしました。 帰りにも少しだけ入ったGalerie Lafayetteを一周してきました。高級ブランドがたくさんあり、さすがに買い物はできませんでしたが、見ているだけでも楽しい空間でした。靴のコーナーを撮り忘れてしまったことがちょっと悔しいです。ちょっと変わった形や色のものからクラシックな形のものまでたくさんあって、モール全体をわたしのウォークインクローゼットにしたいくらいでした。



前回入れなかったユニクロ。 ちょ〜オシャレでした。 お店のレイアウト、ディスプレー全てがなんだか高級感たっぷりでした。 値段も日本より少し高め?のような気もしました。


じゃまた。

Tokyo Career Forum

Saturday:
There are days when it is just not my day. Today's that day.
I literally spent all morning lying down catching up on Vlogmas videos and then sitting down at the library reading document after document for my thesis...like I could not have been more mute and yet I feel absolutely drained. And I had actually intended to write a few pages for my thesis but I have absolutely no motivation and ended up doing the "easy stuff" and just collected data.

On a brighter note, I finally got a haircut. My reason for liking to have shorter hair in the winter is quite simple: I hate having my hair get static-y after wrapping it around with my scarf. Japan has this wonderful opportunity to be a "Cut Model" and get a haircut for maybe a fourth or a fifth of the original price. Basically, trainees or assistants of the salons practice different styles on you and maybe snap a few before and after photos. Some people prefer to have their hair done by professionals but ho…

GRADUATION and MOVING TO HAKATA

Hello again.
I'm alive and well and slightly busier/have more responsibility on my hands  since the last time that I posted. Let's just first begin by saying that I am officially a college graduate. Here's the cake and plate of gigantic Gyozas that I celebrated with: 
大学を卒業しました。 台風直撃前で良かったです。 お祝い用のケーキと巨大餃子。




I'm starting my new job soon in Hakata, which is located in the Fukuoka prefecture.  I've moved into my new apartment, which I'm really loving but the last two months have just been such a whirlwind of prepping for graduation, moving, and getting things ready for my new job, that I'm just glad I can see finally start seeing an end to the commotion. Of course work is going to be a whole new journey but for the time being, I'm glad I have a roof over my head. My room has this loft and the stairs going up to it is basically a bunch of shelves. It's my bookshelf for now and it's looking pretty cool. I have a couple more books getting sent over an…